Hlavní obsah

V Kazani zatkli nájemce obchodního centra, při požáru neevakuoval lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na patnáct stoupl v pátek počet obětí středečního požáru nákupního střediska Zarja v ruské Kazani, uvedla agentura Interfax. Sedmnáct lidí je nedále nezvěstných. Nejméně dva měsíce zůstane ve vazbě jeden z nájemců, protože neevakuoval lidi.

Foto: Nikolay Alexandrov, ČTK/AP

Hasiči zasahující u kazaňského obchodního centra Admiral

Článek

Požár vypukl ve středu před polednem. Uhašen byl týž den večer. Zasáhl plochu dvanáct tisíc metrů čtverečních. Původně se uvádělo pět obětí a 25 nezvěstných, ale v pátek byly vyproštěna další těla, takže mrtvých je 15. Mezi oběťmi jsou cizinci, dva lidé z Tádžikistánu či Ázerbájdžánec. Identifikován byl také velitel jedné ze zasahujících jednotek, která k požáru přijela mezi prvními. V nemocnici leží 11 zraněných.[celá zpráva]

Příčina neštěstí zůstává neznámá, spekuluje se o zkratu. Vyšetřovatelé nevylučují ani žhářství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obchodní centrum v Kazani zachvátil mohutný požárVideo: Reuters

Ve čtvrtek byl zadržen ředitel společnosti Zarja Gusejn Rachmanov, která měla centrum pronajaté. Ve vazbě zůstane nejméně dva měsíce. Stíhán je za to, že neevakuoval lidi a že neodstranil všechny nedostatky, které zjistila požární kontrola v roce 2013. Stíhán je i inspektor, který nesprávně uvedl, že všechno je již v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám