Hlavní obsah

V izolovaném hotelu na Tenerife, kde zůstává šestice Čechů, mají další nakažené

Santa Cruz de Tenerife

V izolovaném hotelovém komplexu na španělském ostrově Tenerife, kde zůstává uvězněno i šest českých občanů, byla prokázána nákaza novým koronavirem u dalších dvou lidí. Celkem se tak ve čtyřhvězdičkovém hotelu H10 Costa Adeje Palace nakazili čtyři lidé. V nařízené karanténě tam přitom zůstává tisícovka lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotel H10 Adeje Palace na Tenerife je kvůli karonaviru v karanténěVideo: AP

 
Článek

Španělský list El País na svém webu s odkazem na hygieniky ve středu informoval, že jsou ve zmíněném hotelu Adeje nakaženi celkem čtyři lidé, všichni jsou Italové a všichni byli hotelovými hosty.

Jsme zavření na pokoji, řekl český turista v karanténě v hotelu na Tenerife

Koronavirus

Prvním hostem, u něhož byla nákaza virem SARS-CoV-2 způsobujícího nemoc Covid-19 prokázána, je italský lékař. Později se nemoc projevila i u jeho ženy. Ve středu pak vyšlo najevo, že byli nakaženi nejméně dva další lidé.

ON-LINE: Německu aktuálně hrozí epidemie koronaviru

Koronavirus

Vedení hotelu na žádost úřadů umístilo do karantény všechny své hosty. Turisté nesmějí opouštět areál, nikdo zvenčí se do něj bez potřebného povolení nedostane. Hotel střeží policie a rekreanti dostali doporučení, aby se co nejvíce drželi ve svých pokojích a telefonicky informovali recepci v případě, že u sebe zaznamenají příznaky nemoci, uvedl server local.es.

Šest Čechů je v karanténě na Kanárských ostrovech kvůli koronaviru

Evropa

Epidemie nového koronaviru, která se do světa od přelomu roku šíří z čínského města Wu-chan, nabyla globálních rozměrů. Celkem už se ve světě nakazilo přes 80 tisíc lidí. Více než 2700 lidí nemoci Covid-19 podlehlo a přes 30 tisíc pacientů se již naopak zotavilo. Nejvíc infikovaných je v pevninské Číně, v Evropě je nejhorší situace v Itálii. V Česku zatím výskyt viru SARS-CoV-2 prokázán nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám