Hlavní obsah

V Itálii se množí případy znásilnění, obviněni jsou i migranti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V Itálii v poslední době narůstá počet případů znásilnění. Oběťmi sexuálně motivovaných útoků jsou často zahraniční turistky a mezi obviněnými jsou i přistěhovalci. Ke znásilnění nedochází jen v letoviscích, ale i v Římě. Informují o tom zahraniční agentury.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Případů znásilnění mají italští strážci zákona hlášeno čím dál víc.

Článek

V posledních dnech nahlásilo znásilnění v italské metropoli hned několik turistek. Pobouření například vyvolal případ Finky, kterou minulý týden v noci poblíž centrálního nádraží Termini přepadl a znásilnil migrant z Bangladéše. Belgická turistka zase hlásila sexuální útok na Kapitolu.

Zatím k poslednímu znásilnění došlo v pondělí večer přímo ve známém římském parku Villa Borghese. Pravděpodobně cizinec ve věku okolo 20 let tam přepadl, znásilnil a okradl 57letou Němku. V pondělí po půlnoci nahou ženu s kapesníkem v ústech našel taxikář.

Řím přijme zvláštní opatření

Celou Itálii už před více než dvěma týdny šokovalo znásilnění polské turistky a zmlácení jejího přítele skupinou čtyř migrantů, z nichž tři byli nezletilí. Po činu na pláži v Rimini skupina ještě znásilnila peruánského transsexuála. [celá zpráva]

I když spolu jednotlivé případy nesouvisí, často vyvolaly veřejnou diskusi, konstatovala agentura APA. Starostka Říma už ohlásila přijetí řady opatření, jež mají posílit bezpečnost.

V různých čtvrtích má být nainstalováno 150 nových bezpečnostních kamer. Veřejné osvětlení má být zesíleno v centru města i na jeho periferii. Ženy, které si v noci přivolají taxi, mohou počítat se zvýhodněnými cenami. Ve školách mají být zahájeny kampaně proti násilí vůči ženám.

Reklama

Výběr článků

Načítám