Hlavní obsah

V Arabském světě hrozí desetiletí požárů, varoval Medvěděv

Moskva

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv varoval, že arabskému světu hrozí několik desetiletí nestability, jestliže se protestující, jež nazval fanatiky, dostanou k moci. Uvedly to v úterý ruské agentury RIA Novosti a ITAR-TASS.

Foto: Dmitry Astakhov/RIA Novosti/Kremlin , Reuters

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv měl podle agentur při setkání s bezpečnostními experty ve Vladikavkazu říct, že je „docela možné“, že se „fanatici“ dostanou k moci. Nezmínil žádnou konkrétní zemi, ale hovořil o nepokojích na Blízkém východě a v severní Africe, které už přinesly pád vlády v Tunisku a Egyptě, a rozšířily se do 16 zemí regionu.

Zemím podle ruského prezidenta hrozí „desetiletí požárů a rozšíření extremismu“. Medvěděv hlavně v narážce na islámské radikály z Kavkazu dodal, že pokus zopakovat takový scénář v Rusku tvrdě narazí.

Reklama

Související články

Mubarak chce umřít v Egyptě

Svržený egyptský prezident Husní Mubarak "už to vzdal" a chce zemřít v letovisku Šarm aš-Šajch na pobřeží Rudého moře, kam se uchýlil poté, co jeho vládu...

Egypt začal propouštět politické vězně

Egypt propustil prvních 108 politických vězňů, sdělila v neděli místní státní televize. Stalo se tak krátce poté, co egyptský premiér Ahmad Šafík v sobotu...

Výběr článků

Načítám