Hlavní obsah

Ukrajinci odrazili ruský útok na elektrárnu v Doněcké oblasti

Kyjev/Washington

Ukrajinští vojáci odrazili v neděli ruské útoky směřující na osm obcí a na elektrárnu a teplárnu ve Vuhlehirsku v Doněcké oblasti, uvedl v pondělí ukrajinský generální štáb. Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) nezaznamenali Rusové žádné územní zisky, i když zesílili aktivitu.

Foto: State National Police Of Ukraine, Reuters

Ostřelovaný Pokrovsk v Doněcké oblasti

Článek

Útoky nepřítele byly podle ukrajinského štábu vedené ve směru od Doněcku, kde boj pokračuje.

Útoky směrem na Spirné, Serebrjanku a Verchňokamjanské byly odraženy. Další útoky vedly na Bachmut a byly podniknuty v katastrech obcí Novoluhanské, Semihirja a u vuhlehirské elektrárny. Rusové útočili i v katastrech obcí Kamjenka, Novomychajlivka a Vuhledar.

Ve všech oblastech podél doněcké fronty bylo zaznamenáno silné ostřelování. U Slovjansku granáty a rakety dopadly na více než deset obcí, Bohorodyčne bylo bombardováno ze vzduchu. Ostřelován byl i Bachmut a střely dopadly i do katastru osmi přilehlých obcí. Ostřelován byl i Siversk, který je zřejmě nejbližším cílem ruské ofenzivy.

Šojgu nařídil zesílit útoky na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Podle ISW ruské jednotky zesilují útoky po konci operační pauzy. Institut se však nedomnívá, že po jejím konci začne mohutný pozemní útok v několika směrech, i když právě toto nařídil v sobotu ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Prioritou jsou pro Rusy útoky na Bachmut a Siversk a přípravy ofenzivy od Izjumu na Slovjansk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám