Hlavní obsah

Terorista z Vídně nenakoupil munici na Slovensku, uvedla tamní policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pondělním teroristickém útoku ve Vídni nebyla použita munice ze Slovenska, podezřelé osoby z Rakouska se ji tam ale snažily zakoupit. Ve středu o tom informovala mluvčí slovenského policejního prezidia Denisa Bárdyová v reakci na informace rakouského listu Heute, který napsal, že při útoku byla použita právě munice zakoupená na Slovensku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakouská policie prohledávala dům, kde zadržela podezřelého z útoku ve VídniVideo: Reuters

 
Článek

„Slovenská policie v létě zachytila informaci, že podezřelé osoby z Rakouska se snažily nakoupit munici na našem území. Nákup se nepodařilo zrealizovat. Informaci jsme okamžitě poslali rakouským kolegům,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

„V dané věci se víc vyjadřovat nebudeme, abychom neohrozili vyšetřování v Rakousku,“ dodala slovenská policie.

Server listu Heute v úterý uvedl, že si 20letý terorista, který ve Vídni zastřelil čtyři lidi, pořídil munici do svého kalašnikovu na Slovensku. Měl si tam v polovině července zajet se svým známým.

Foto: Twitter/Peter Velle

Snímek pravděpodobného pachatele útoků ve Vídni

Terorista z Vídně si koupil munici na Slovensku

Evropa

Server uvedl, že na Slovensko jeli autem, které patřilo matce jednoho z dalších podezřelých, což měl být kosovský Albánec. Všichni se znali měsíce, ne-li roky z radikální salafistické scény.

Reklama

Výběr článků

Načítám