Hlavní obsah

Studentka si vzala do vany tablet, zabil ji elektrický proud

Sedmnáctiletá moskevská studentka žurnalistiky se nedokázala rozloučit se svým iPadem ani ve chvíli, kdy se koupala ve vaně. „Zařízení spadlo do vody a v důsledku toho dívka zemřela,” oznámily úřady. Podle novinářské verze koupající se dívka prý zrovna tablet nabíjela - a prodřený kabel se dostal do vany.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Nic jsme neslyšeli, jen jsme si všimli, že Káťa je dlouho pryč. Šla jsem se podívat do koupelny a našla ji, úplně bledou, jak leží ve vodě. Plaval tam i její počítač," řekla dívčina teta listu Moskovskij komsomolec.

Podle deníku Jekatěrinu zrovna přijali na fakultu žurnalistiky. Prý se tolik snažila být neustále v obraze, že s tabletem absolvovala i koupele. Vyšetřovatelé předpokládají, že dívku elektrický proud tak ochromil, že si ani nemohla zavolat pomoc. Po vytažení z vany ještě dýchala, ale zemřela v okamžiku, kdy přijela záchranná služba.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle internetového listu Gazeta.ru se dva podobné případy odehrály letos v únoru a loni v prosinci na Sibiři, oběťmi svých elektronických společníků se stali mladík a muž. Zpravodajský server newsru.com podotkl, že kvůli takovým tragédiím v Číně spustili mezi nezletilými kampaň s názornými ukázkami, proč není vhodné si brát do vany mobil, tablet či počítač.

Reklama

Výběr článků

Načítám