Hlavní obsah

Stalinovu vnukovi prý zloději ukradli počítač s důkazy neviny děda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Zloději odcizili tento týden počítač s dokumenty, které dokazují, že masakr polských důstojníků v Katyni v roce 1940 spáchali němečtí vojáci. Tvrdí to alespoň Jevgenij Džugašvili, vnuk sovětského diktátora Josifa Stalina. Ten pro list Komsomolskaja pravda uvedl, že kromě zmiňovaného PC mu byla ukradena také vrtačka.

Foto: ČTK

Stalin s dcerou

Článek

Vyvrátit odpovědnost svého děda za smrt miliónů lidí, včetně tisíců Poláků povražděných v katyňském lese, se 77letý Džugašvili snaží téměř celý svůj život. Neodradilo ho ani to, že ruská vláda už přiznala, že tento zločin má na svědomí sovětská armáda. Ta byla plně podřízena Stalinovi.

"Odpovědnost za tento zločin nese tehdejší vedení sovětského státu. Snahy o nějaké jiné verze se neopírají ani o historické dokumenty, ani o morální důvody," prohlásil bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv, když v dubnu 2011 uctil památku obětí katyňské tragédie společně s polským protějškem Bronislawem Komorovským.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám