Hlavní obsah

Speciální kód na tísňové lince pomohl v Anglii odhalit surového násilníka

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 16 měsíců za mřížemi si odsedí pětadvacetiletý Brit Alexander Boy. Na svědomí má domácí násilí, kdy fyzicky napadal svoji přítelkyni Emmu Parkinsonovou. Ta během volání na tísňovou linku využila číselný kód, který ve Velké Británii umožňuje ohlásit stav nouze v momentě, kdy dotyčná osoba nemůže s policií hovořit nahlas.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Boy už v minulosti dostal za dvě napadení přítelkyně podmínku. Během jednoho útoku, který se odehrál na hotelovém pokoji, byl dokonce pětadvacetiletý muž vyzbrojen vikingským mečem. Přesto vztah nadále pokračoval.

Při poslední potyčce, která se odehrála letos v září, už ale byla Parkinsonová nucena zavolat na tísňovou linku. Její přítel přišel nad ránem opilý a rušil mladou ženu ze spaní. Ta se jej pokusila nohou odstrčit z postele, na což Boy reagoval velmi agresivně a přítelkyni napadl.

Tyran ji s dcerou držel měsíce doma. Sotva se nadechla, lockdown ji zase srazil na dno

Domácí

Boy vedl útok zvlášť surově, přítelkyni podle soudu v Exeteru bil a kopal do hlavy, i když ležela bezmocně na zemi. „Poškozená dokázala vytočit číslo tísňové linky, ale aby to násilník nezjistil, použila speciální kód 55, který policii prozradí, že osoba je ve vážných problémech, ale nemůže o nich nahlas hovořit,” uvedl soudce Timothy Rose.

Policie následně dorazila na místo události a násilníka zadržela před domem. Parkinsonovou policisté objevili zraněnou ležet v ložnici. Z incidentu si naštěstí neodnesla žádné zlomeniny, skončila ale s četnými podlitinami v obličeji.

Soud nyní poslal Boye na 16 měsíců do vězení, na dalších sedm let mu také zakázal kontakt s poškozenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám