Hlavní obsah

Španělské policii se vzdal muž podezřelý ze sériových vražd homosexuálů

Policii ve Španělsku se vzdal muž, kterého úřady podezírají ze sériové vraždy homosexuálů. Pětadvacetiletý Kolumbijec se přihlásil na policejní stanici a obvinění odmítá, píše španělský tisk. Policie se domnívá, že podezřelý v uplynulých letech zabil v Bilbau a okolí až osm mužů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ komplikuje fakt, že policie dříve úmrtí považovala za činy bez cizího zavinění, a mnoho důkazů tak bylo nenávratně ztraceno.

„Jedna osoba se přihlásila na policejní stanici, aby spolupracovala (s úřady),“ uvedla v sobotu baskická policie, která na muže uvalila vazbu. Hrozí mu teď obvinění z vraždy.

Policie zkoumá podezřelá úmrtí až osmi homosexuálních mužů v posledních třech letech. Podle ní útočník postupoval pokaždé stejně. Kontaktoval své oběti na jedné sociální síti zaměřené na homosexuální komunitu, domluvil si s nimi schůzku u nich doma, otrávil je drogou známou jako tekutá extáze a pak vybral peníze z bankovních účtů zabitých mužů.

Jedna z obětí útok přežila

Policie začala s vyšetřováním poté, co jedna z obětí útok přežila a na útočníka podala trestní oznámení. V jeho domě navíc vyšetřovatelé nalezli batoh s doklady údajného útočníka.

Americká přehrada vysychá, objevil se barel s obětí desítky let staré vraždy

Koktejl

Podle baskické policie jde o jeden z jejich nejtěžších případů, protože mnoho důkazů bylo zničeno. Všech osm úmrtí úřady zpočátku vyhodnotily jako smrt bez cizího zavinění, některá těla obětí byla zpopelněna. Baskická policie kontaktovala celostátní úřady, zda nezaznamenaly v jiných částech Španělska podobná úmrtí.

Na základě informací poskytnutých mužem, který tvrdí, že unikl agresorovi, policie vypátrala pětadvacetiletého Kolumbijce. Ten přicestoval do Španělska asi před třemi lety a v zemi si zažádal o azyl. Baskický ministr vnitra Josu Erkoreka dnes řekl, že zadržený muž vypovídá a poskytuje informace, jež by mohly objasnit podezřelá úmrtí. Policie také prohledala byt, kde se muž v poslední době zdržoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám