Hlavní obsah

Americká přehrada vysychá, objevil se barel s obětí desítky let staré vraždy

Zbavit se oběti na dně hluboké vodní nádrže bylo kriminálníky vždy považováno za celkem bezpečný způsob, jak tělo ukrýt, a své o tom víme i u nás. Před desítkami let však, zdá se, nikdo nepočítal s dramatickým vysycháním. Přehrada Mead východně od Las Vegas nyní vydala první oběť, kterou kdosi zastřelil zřejmě v 70. letech. Podle místní policie bude takových nálezů přibývat.

Foto: Profimedia.cz

Lake Mead v Nevadě postupně vysychá.

Článek

Přehrada Mead (Lake Mead) na řece Colorado je největší nádrž USA a jednou z největších na světě.

Délka nepravidelného pobřeží činí 900 kilometrů a maximální hloubka při naplněné kapacitě přehrady dosahuje 162 metrů.

Jenže maximální kapacity se přehrada už nedočká. Každým rokem v ní vody dramaticky ubývá. I proto v neděli jeden z kolemjdoucích objevil na břehu zrezavělý proděravělý barel, ve kterém se skrývalo lidské tělo.

Policisté podle zbytků oblečení a bot odhadli, že se vražda odehrála během 70., maximálně na počátku 80. let. Tehdy byla hladina nádrže podstatně výš.

„Ten barel byl odhozen nejspíš desítky metrů od břehu. Ta oblast je teď pobřeží,“ uvedl lasvegaský policista Ray Spencer pro server CNN.

Potápěči vytáhli tělo z Orlíku

Krimi

„Posledních 15 let Mead dramaticky vysychá. Je pravděpodobné, že najdeme další těla,“ dodal Spencer. Tělo teď zkoumají forenzní specialisté, aby mohli určit identitu oběti.

Nyní se hladina přehrady pohybuje v nadmořské výšce 321 metrů nad mořem, přitom v roce 2000, kdy byla naposledy považována přehrada za naplněnou, byla hladina o 48 metrů výš.

V přehradě je tak nejméně vody od jejího napuštění ve 30. letech minulého století.

Nedostatek vody kromě barelu s lidským tělem minulý týden odhalil také jeden z původních ventilů pro odběr vody z přehrady.

Byl v provozu od roku 1971 a podle úřadu Southern Nevada Water Authority z něj již není možné vodu čerpat.

Reklama

Výběr článků

Načítám