Hlavní obsah

Slovensko se baví nálepkami varujícími před výbušninou v zavazadle

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slováci se předhánějí v návrzích na nálepky, které mají varovat před trhavinou v zavazadle. Reagují tak na přešlap slovenské policie, která nechala začátkem ledna odletět letadlo z Popradu do Dublinu se vzorkem výbušniny, která při výcviku policejního psa skončila v zavazadle nic netušícího slovenského elektrikáře pracujícího v Dublinu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Jedna z nálepek zesměšňujících zásah slovenské policie

Článek

Na internetu koluje například návrh na visačku na zavazadla s textem "Děkuji slovenské policii, že nechá moje osobní věci na pokoji a nevloží nic zakázaného do mého zavazadla jako například: výbušniny, drogy a jiné zakázané předměty... Nechci se bez mého vědomí zúčastnit žádného testování ověřování vašich pokusů. Děkuji!"

Karikaturista deníku Sme rovněž vyrobil několik varovných nálepek s textem ve slovenštině a angličtině: "Nebezpečí! Zavazadlo zkontrolovala slovenská policie!" nebo "Prosím, nevkládat trhaviny!" Nálepky byly vloženy do úterního vydání deníku Sme.

Na internetu se objevila rovněž řada vtipů na toto téma. Otázka při letištní kontrole: "Co máte v tom kufru?" říká celník. "Jak to mám vědět?" odpovídá cestující. "Aha, jste ze Slovenska..."

Krátce po startu vběhne do pilotní kabiny muž s pistolí a křičí: "Do Vídně!" Pilot: "Nemůžu, mladý muži, za vámi už sedí elektrikář s bombou a objednal si Dublin".

Výstižná je rovněž odpověď na otázku, kolik je potřeba policistů k umístění bomby do letadla: "Dva. Jeden ji do letadla ukryje a druhý ji nenajde".

Populární je rovněž inzerát: "Policejní sbor hledá kurýra. Práce je lehká, ani nebudete vědět, že ji děláte" a oznámení vlády USA slovenskému ministrovi vnitra: "Moc se omlouváme za selhání v kategorizaci zaslaných DVD. Edice titulů Policejní akademie není určena pro instruktážní účely".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám