Hlavní obsah

Slovensko hlásí poprvé přes deset tisíc nakažených za den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko zaznamenalo v úterý rekordní počet 10 315 nově nakažených koronavirem SARS-CoV-2 za jeden den. Počet pacientů s covidem v nemocnicích dosáhl kritické hranice 3200 lidí, 288 pacientů je na JIP a 269 je napojeno na umělou plicní ventilaci.

Foto: Pool, Reuters

Slovenský premiér Eduard Heger, jehož vláda jedná o lockdownu.

Článek

Za poslední den Slovensko hlásí také 71 lidí, kteří zemřeli s diagnózou covid-19.

Jediné řešení je snížit mobilitu, aby se lidé vyhýbali setkáváním.
Ján Mikas, hlavní hygienik SR

Kabinet premiéra Eduarda Hegera (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) má ve středu rozhodnout o zavedení lockdownu. „Alternativa bez lockdownu už neexistuje. Pokud chceme být zodpovědní, máme jen jednu možnost, ostatní je populismus,“ řekl ministr obrany Jaroslav Naď (OLaNO) před zasedáním vlády.

Čaputová: Prohráváme, potřebujeme lockdown

Koronavirus

Hlavní hygienik Slovenské republiky Ján Mikas žádá zavedení lockdownu na tři týdny. „Jediné řešení je snížit mobilitu, aby se lidé vyhýbali setkáváním,“ uvedl Mikas. Hlavní hygienik potvrdil, že opatření by se měla týkat očkovaných i neočkovaných.

Předsedkyně vládní strany Za lidi Veronika Remišová však prosazuje zvýhodnění očkovaných. A začít by se podle ní mělo také debatovat o povinném očkování.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 631 738 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 14 056 lidí. První dávkou bylo očkováno 2 603 391 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 454 025 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám