Hlavní obsah

Slovák se stydí za prezidenta Gašparoviče, dal to vědět na billboardu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Stydím se za svého souseda. Doufám, že se za chvíli odstěhuje, hlásá obří billboard na průčelí bratislavského domu u Prezidentského paláce. Billboard je namířen proti prezidentu Ivanu Gašparovičovi, který je na něm zobrazen jako klaun.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Billboard se slovenským prezidentem

Článek

K umístění billboardu se přihlásil Igor Kucej, který v domě u Prezidentského paláce bydlí. „Tímto billboardem jsem řekl vše. Stydím se za svého souseda,“ uvedl Kucej pro deník Nový čas. Kucej v minulosti zastával funkci pokladníka strany Slovenská demokratická a křesťanská unie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Prezidentský palác v Bratislavě

„Žijeme v demokratické společnosti, každý může vyjádřit svůj názor. V roce 2009 svůj názor vyjádřilo 1,2 miliónu občanů ve prospěch Ivana Gašparoviče,“ reagoval mluvčí hlavy státu Marek Trubač.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Billboard na domě u prezidentského paláce

Když v roce 1998 odcházel z funkce první slovenský prezident Michal Kováč, byly nedaleko Prezidentského paláce umístěny hodiny, které mu odečítaly čas do ukončení funkce. K umístění hodin se přihlásili lidé blízcí tehdejšímu vládnímu Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS). Tehdejší premiér a předseda HZDS Vladimír Mečiar byl tehdy s Kováčem v ostrém konfliktu.

Billboard se objevil na domě v době, kdy Gašparovič čelí kritice kvůli hrubce v textu v pamětní knize. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám