Hlavní obsah

Slovenský prezident udělal hrubku v oficiálním zápise

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Po internetu se rychlostí blesku rozšířila fotografie zápisu slovenského prezidenta Ivana Gašparoviče do knihy návštěv na výstavě čajů a bonsají v Nitře. V krátkém textu se dopustil hrubky.

Foto: Indonésské velvyslanectví na Slovensku

Prezident Gašparovič na výstavě v Nitře

Článek

„Jsem rád, že jsem mohl navštívit tento dům krási,“ napsal Gašparovič. Kromě toho, že se prezident dopustil hrubky, vynechal také veškerou interpunkci, takže ve větě chyběla čárka a na jejím konci tečka.

Foto: Indonéské velvyslanectví na Slovensku

Prezident Gašparovič zaměnil tvrdé y za měkké i.

Fotografie z návštěvy prezidenta na výstavě zveřejnilo indonéské velvyslanectví na Slovensku. Snímek se okamžitě stal hitem internetu a prezidentova hrubka si vysloužila celou řadu nelichotivých komentářů.

Gašparovič se v minulosti proslavil také svými přeřeknutími, když například zkratku OSN rozluštil jako Organizace spojených nádorů, nebo když novinářce řekl, že to má „bílé na černém“.

Když se rozhodl podruhé kandidovat na funkci hlavy státu, řekl: „Rozhodnout se kandidovat do funkce prezidenta hlavy státu nikdy není jednoduché.“  V televizní diskusi se pak pochlubil, že „v průběhu 400 dní absolvoval cesty po Slovensku, což je téměř jeden rok.“

Bývalou hlavu katolické církve Benedikta XVI. pak prezident označil za Dominika XVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám