Hlavní obsah

Skotský pár chtěl letět sestřeleným boeingem, nebylo v něm ale místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterodam

Skot Barry Sim se svou manželkou Izzy měli ve čtvrtek obrovské štěstí. I když původně to tak nevypadalo. Chtěli letět do Malajsie linkou MH17, pro ně a jejich malého syna už ale nebylo místo, napsal britský list Daily Delegraph. Řekli jim, že musí počkat na pozdější let nizozemské KLM. Pak se ale dozvěděli, že letadlo, do kterého chtěli nastoupit, bylo sestřeleno a nikdo nepřežil.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Na místě neštěstí jsou rozsypané osobní věci pasažérů, na snímku průvodce po indonéském ostrově Bali

Článek

„Když jsem to slyšel, udělalo se mi špatně, začalo mi pořádně bušit srdce,” řekl Sim.

„Někdo nad námi držel ochrannou ruku a říkal 'nesmíte se do toho letadla dostat',” dodala jeho manželka. Doplnila, že do Malajsie létají často a vždycky s malajsijskými aerolinkami, protože její muž nerad létá s KLM.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Má však obavu sednout i do letadla KLM, vlastně do jakéhokoliv letadla do Kuala Lumpuru. Její manžel ji uklidňuje tím, že je nemožné, aby měly dva spoje na stejné lince havárii.

V letadle na Ukrajině zemřelo 298 lidí, většina z nich byli Nizozemci, bylo mezi nimi i šest Britů. Letoun byl s největší pravděpodobnosti sestřelen raketou země-vzduch nad územím východní Ukrajiny, kde probíhají boje mezi ukrajinskou armádou a separatisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám