Hlavní obsah

Dvanáct lidí bylo zraněno při požáru plynové elektrárny na okraji Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Dvanáct zraněných si vyžádal ve čtvrtek rozsáhlý požár plynové stanice v tepelné elektrárně Severnaja v Mytišči na severovýchodním okraji Moskvy, uvedla agentura TASS. Plameny šlehaly do výše několika desítek metrů. Požár podle předběžných závěrů hasičů zřejmě způsobil výbuch. Oheň zasáhl plochu 800 metrů čtverečních a byl po lokalizaci uhašen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v elektrárně u MoskvyVideo: Reuters

 
Článek

„Sedm lidí bylo zraněno, všichni mají popáleniny prvního a druhého stupně. Nyní jsou ošetřováni,“ uvedlo původně zdravotní středisko pro katastrofy. Pak počet zraněných aktualizovalo na konečných 12.

Kvůli požáru podle ministerstva dopravy a dopravní infrastruktury moskevské oblasti policie uzavřela nedalekou Ostaškovskou dálnici. Požár vysokotlaké plynové stanice byl třetího stupně zvýšeného nebezpečí. Hrozilo, že se rozšíří na sousední obytné budovy. To se nestalo, ale kromě plynové stanice byl ohněm zasažen i sousední sklad a administrativní budova společnosti Danila Master.

„Dostali jsme hlášení od očitého svědka o plamenech šlehajících 50 metrů vysoko,” citovala agentura RIA Novosti hasiče. Ti nasadili podle ministerstva pro mimořádné situace do boje s plameny 50 kusů techniky. Připraveny jsou i hasicí vrtulníky.

Elektrárna TEC-27 Severnaja v Mytišči je v provozu od roku 1992, funguje především na zemní plyn a má výkon 1060 MW. Provozuje ji firma Mosenergo. Podle listu Komsomolskaja pravda elektrárna obstarává teplem a elektřinou více než milion obyvatel v Moskvě a jejím předměstí Mytišči.

Reklama

Související témata:
Mytišči

Výběr článků

Načítám