Hlavní obsah

Ruští průzkumníci u Doněcku neuspěli. Útoky na Ukrajinu ale hrozí i z Běloruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinští vojáci neutralizovali ruské průzkumné skupiny ve směru na Doněck, kde invazní armáda využívá značné podpory letectva. Uvedl to v úterý v pravidelné ranní svodce ukrajinský generální štáb. Útoky podle něj hrozí také z Běloruska, kde tamní vojáci pokračují v ochraně hranic u Brestu a Gomelu.

Foto: ČTK/AP

Rusové ostřelují Ukrajinu z raketometů Uragan.

Článek

Ve směru na Doněck provádí ruská armáda ofenzivu za podpory letectva u Bachmutu a Avidijivky, kde se snaží vytlačit ukrajinské jednotky.

U Bachmutu proběhlo ostřelování šesti vesnic. Ruští vojáci se pokusili v těchto oblastech provést také bojový průzkum, byli ale donuceni se stáhnout. U Avdijivky došlo k ostřelování dalších osad. Ruskou ofenzivu ale ukrajinští obránci zastavili.

Rusové se na východě Ukrajiny chystají k útoku, na jihu k obraně

Válka na Ukrajině

Deset osad se ocitlo pod palbou ve směru na Novopavlovsk a Záporoží. U dalších tří osad v této oblasti Ukrajiny byly zaznamenány nálety.

Dělostřelecké útoky pak pokračovaly ve směru na Siversk, Charkov i Slavjansk.

Útoky podle ukrajinského generálního štábu hrozí také z Běloruska. Tamní vojáci pokračují v ochraně hranic v oblastech Brestu a Gomelu.

U Slobožansku Rusové přešli do defenzivy. Vedou tam boje s cílem udržet dříve obsazené linie a zabránit větší ofenzivě ukrajinských jednotek.

Generální štáb upozornil, že ve vodách Černého moře hrozí nadále riziko používání střel Kalibr. Rusko soustředí své úsilí na zasažení vojenských objektů směrem na Doněck.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám