Hlavní obsah

Rusové uspěli při útoku u Mykolajivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské jednotky částečně uspěly při útoku vedeném na jihu Ukrajiny u Mykolajivu. Uvedl to v pondělí ráno ve svodce ukrajinský generální štáb. Z jeho vyjádření je patrné, že ruských útoků přibývá.

Foto: Novinky

Boje kolem Chersonu a Mykolajivu na Ukrajině

Článek

Podle štábu útočili na jihu Rusové u Blahodatného a podařilo se jim částečně uspět. Bližší podrobnosti ukrajinské velení neposkytlo. Zmínilo jen, že na jihu ruské jednotky z tanků, děl a raketometů ostřelovaly katastry třinácti obcí. Proti třem nasadily také letectvo.

Silná ruská palba byla zaznamenána po celé délce fronty.

Útoky na Bachmut

Hlavním cílem útoků byl opět Bachmut na Donbasu, kde Rusové zaútočili hned na několika místech fronty. Mezi Veršynou a Kodemou i mezi Kodemou a Hladovským byli odraženi, ale bojuje se dál u Soledaru, u Zajceva, mezi Pokrovským a Bachmutem a na dalších dvou místech, kde se Rusové pokoušejí prorazit.

Ruské jednotky se také pokusily o útok ze dvou směrů na Slovjansk, ale byly odraženy.

Zaútočily rovněž směrem na Kramatorsk mezi Spirným a Veselým, kde boje dál pokračují. Naopak ve směru u Avdijivky ležící naproti Doněcku nemělo pět ruských pokusů o útok žádný úspěch, stejně jako v Záporožské oblasti šturm na Makarivku.

Z míst útoků u Avdijivky je ale patrné, že se tam fronta za tři týdny mírně posunula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám