Hlavní obsah

Rusko zasáhlo řízenou střelou Kalibr bytovku v Žytomyru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žytomyr
Aktualizováno

Ruská armáda provedla v úterý večer letecký úder na základnu 95. výsadkové brigády v Žytomyru na severozápadě Ukrajiny. Úder zasáhl i blízké obytné budovy, které hoří. Podle předběžných údajů byl útok proveden řízenou střelou Kalibr z běloruského území, napsala agentura Unian. Podle městské rady zemřely nejméně čtyři lidé.

Žytomyr je těžce ostřelován. Hasiči se pokouší dostat požáry pod kontroluVideo: Twitter NEXTA

 
Článek

Raketa měla podle starosty Sergije Suchomlyna dopadnout na obytnou budovu, která se nachází nedaleko nemocnice. V ní rozbila okna. Ukrajinská média píší, že si zásah vyžádal čtyři oběti, mezi nimi i jedno dítě.

„Přesný počet ještě zjišťujeme,“ dodal Suchomlyn.

Lidé v Melitopolu blokovali ruský konvoj vlastními těly

Zahraniční

Záchranáři prohledávají sutiny, pod nimiž jsou nejspíše přeživší. Zasaženo bylo celkem deset domů, z nichž tři začaly hořet.

Žytomyr se nachází zhruba 130 km západně od Kyjeva a je největším městem i kulturním a hospodářským centrem regionu Volyň. Žije zde přibližně 264 tisíc obyvatel.

Kalibr je víceúčelová řízená střela, jejíž výhodou je především přenosnost. Hlavními cíli přesných úderných střel jsou vojenské základny, muniční sklady a letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám