Hlavní obsah

Rusko tvrdě tlačí na Donbasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské síly postupují v centru Severodoněcku, uvedl ve středu ukrajinský generální štáb. Okupanti postupují také u Lymanu a útočí na dalších místech Doněcké oblasti.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Tank proruských separatistů v Popasné

Článek

„Ve Severodoněcku útočil agresor v severních, jižních a východních čtvrtích, jeho jednotlivé oddíly dosáhly úspěchu. Postupuje i v centru města,“ přiznal generální štáb.

Už v úterý večer připustil vojenský správce oblasti Serhij Hajdaj, že Rusové kontrolují většinu města.

Ruské síly s podporou bitevních vrtulníků Kamov Ka-52 postupují ve směru Lyman – Staryj Karavan na severu Doněcké oblasti. Nepřítel tam posílil své jednotky a přeskupil je, uvedl ukrajinský generální štáb.

Ve směru na Bachmut se nepřítel podle ukrajinského generálního štábu pokouší vytlačit ukrajinské jednotky z Bilohorivky a Vrubivky. Proti ukrajinským pozicím v obcích Komyšuvacha, Berestove a Nirkove použil letectvo.

USA dodají Ukrajině raketomety HIMARS

Amerika

V oblasti od Izjumu, odkud se snaží Rusové útočit na Slovjansk, se ruské jednotky přeskupily. Část jich velení kvůli ztrátám u Dovhenke stáhlo do Izjumu, aby se doplnily.

I ve směru od Doněcku se ruské jednotky soustředí na ofenzivu. Podporuje ji letectvo. Po celé délce fronty střílí z raketometů, minometů a děl.

Rusové se také snaží udržet své pozice u Charkova. Ostřelovali tam několik obcí s cílem udržet zásobovací trasy z Ruska do Izjumu.

V Záporoží se ruské jednotky na frontě opevňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám