Hlavní obsah

Rusko dělá pokroky ve směru na Siversk a Bachmut. Mezi vojáky ale roste nespokojenost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská armáda se soustřeďuje na dobytí Siversku a Bachmutu, uvedl Institut pro studium války (ISW). Především v těchto směrech pokračovala v noci ruská ofenziva. Podle pravidelné ranní svodky ukrajinského generálního štábu roste nespokojenost mezi vojáky neslovanské národnosti v ruské armádě.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruští vojáci v Severodoněcku

Článek

„Kvůli vysokým ztrátám pokračují na dočasně okupovaných územích Doněcké a Luhanské oblasti nucená mobilizační opatření. Vojáci neslovanských národností jsou nemilosrdně vrženi do nejriskantnějších útoků na území Ukrajiny a roste mezi nimi nespokojenost s jednáním ruského velení,“ uvedl štáb.

Ve směru na Siversk pokračovalo Rusko v posilování ochrany podél ukrajinsko-ruské hranice. Ruská armáda ostřelovala několik osad v oblastech Mykolajivky, Černihivu a Sumy.

Ukrajinci odrazili ruský útok na elektrárnu v Doněcké oblasti

Evropa

Při útocích v Charkovské oblasti se Rusům nepodařilo prostoupit skrze ukrajinskou obranu. Podle generálního štábu utrpěla nepřátelská armáda ztráty a stáhla se.

Částečného úspěchu dosáhli Rusové při útocích ve směru na Bachmut při ostřelování osad. Ukrajinci ubránili jen několik z nich.

Přes 124 tisíc za letadlo, 41 tisíc za četu vojáků. Rusko nabízí prémie za likvidaci nepřítele

Evropa

Pokračovalo také ostřelování ve směru na Slovjansk a Kramatorsk, generální štáb ale uvedl, že většinu pokusů Ruska o postup ukrajinské jednotky odrazily.

Siversk a Bachmut jsou podle ISW města, na které nyní Moskva soustřeďuje svou pozornost. „Kreml zřejmě soustřeďuje své vojenské zdroje na okolí Siversku a Bachmutu, kde dělá nenápadně pokroky, navzdory vyjádřením ministra obrany Sergeje Šojgua, který hovořil o zintenzivnění operací ve všech osách postupu,“ napsal ISW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám