Hlavní obsah

Ruské ostřelování: Zničený sklad ropy v Dněpropetrovské oblasti, sirény i ve Lvově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá nejlidnatější samosprávná oblast Ukrajiny, Dněpropetrovská oblast, se ocitla pod soustředěným raketovým útokem ruských sil, napsal list Ukrajinska pravda s odvoláním na informace šéfa tamější regionální správy Valentyna Rezničenka. Rakety zničily sklad ropy a hoří jedna z místních továren.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Pohled na destrukci v ukrajinském městě Boroďanka

Článek

„Noc byla úzkostná a těžká. Nepřítel zaútočil na naši oblast ze vzduchu a zasáhl sklad ropy a jednu z továren. Sklad paliva byl zničen. Záchranáři až do 8.15 (7.15 SELČ) bojovali s plameny hořící továrny,“ řekl Rezničenko.

Ostřelování začalo už v úterý večer. Očití svědci hlásili exploze ve městě Novomoskovsk.

Exploze a sirény se ozývají také na západě Ukrajiny. Gubernátor Lvovské oblasti Maksym Kozyckyj uvedl, že exploze byly slyšet v úterý pozdě večer také ve městě Radechiv na západě země, zhruba 70 kilometrů od Lvova.

„Exploze v regionu Radechiv. Síly protivzdušné obrany pracují, chrání naši oblohu. Všichni zůstaňte v krytech,“ uvedl Kozyckyj. „V tuto chvíli nemáme žádné informace o případných obětech,“ dodal.

Sirény byly slyšet i ve Lvově, městě, kam prchají obyvatelé z boji zasažených oblastí na východě Ukrajiny a z Kyjeva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám