Hlavní obsah

Roušek se zbavíme, slíbil Němcům ministr Spahn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn v pondělí předeslal, že by povinnost nošení roušek ve Spolkové republice mohla v dohledné době postupně zcela odpadnout a to včetně vnitřních prostor.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jens Spahn

Článek

Důvodem je vysoká proočkovanost a příznivý vývoj pandemie, kdy počet nově nakažených nadále výrazně klesá, přičemž některé regiony vykazují nulové přírůstky.

„Při klesajících číslech bychom měli postupovat odstupňovaně. Nejdříve by roušky odpadly ve venkovních prostorech. V regionech s nízkou incidencí a vysokou mírou vakcinace bychom tak mohli učinit i v interiérech,“ řekl Spahn deníkům mediální skupiny Funke.

„V regionech s velmi nízkým průměrem infikovaných a vysokou mírou proočkovanosti můžeme postupně (odkládat roušky) i uvnitř,” dodal.

Německo spouští digitální certifikáty

Evropa

V úterý hlásilo Německo podle informací Institutu Roberta Kocha (RKI) v sedmidenním průměru 15,5 případu na 100 tisíc obyvatel. Několik okresů vykazuje i čistou nulu.

Takto příznivý vývoj staví politiky pod tlak, aby rozvolňování uspíšili. Po postupném rušení roušek nevolá už jen Alternativa pro Německo (AfD), která požadovala tuto povinnost odvolat i na vrcholu pandemie, ale také liberálové (FDP), mnozí sociální demokraté (SPD) či zástupci konzervativní unie CDU/CSU.

Bez testu. Česko už není pro Němce epidemicky nebezpečné

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám