Hlavní obsah

Německo spouští digitální certifikáty

Německo spouští digitální covidové certifikáty, které svým držitelům usnadní nejen v Německu, ale v celé Evropské unii cestování a využívání služeb.

Foto: DPA, ČTK

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn ukazuje digitální covidový certifikát.

Článek

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn na čtvrteční tiskové konferenci představil aplikaci CovPass, do které je možné potvrzení o plném očkování proti nemoci covid-19 vložit.

Spahn poznamenal, že spouštění bude postupné a že do aplikace bude brzy možné nahrávat i doklady o testech a potvrzení o prodělání nemoci.

Covidové pasy: Jak a kde získat certifikát o očkování, testech či prodělání nemoci

Domácí

„Nyní máme nový nástroj, který očkování ještě více zatraktivní,“ řekl Spahn o aplikaci CovPass. Do ní je možné potvrzení o plném očkování nahrát přes QR kód od lékařů či očkovacích center.

Kódy budou vydávat i lékárny

Od pondělí příštího týdne začnou QR kódy o očkování vydávat i lékárny. „Účelem je, aby si tento digitální očkovací certifikát mohli ověřit třeba v Helsinkách, Amsterodamu nebo na Mallorce,“ sdělil ministr Spahn.

Německá Stálá očkovací komise kvůli nedostatku vědeckých dat nedoporučuje plošnou vakcinaci dětí a mládeže, podpořila ale očkování dětí se zdravotními problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám