Hlavní obsah

Řecká policie zadržela uprchlíka podezřelého z vazby na Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecká policie nedaleko Atén zadržela v pátek sedmadvacetiletého muže, kterého podezřívá z vazeb na teroristickou organizaci Islámský stát. Muž přišel do Řecka ze Sýrie v březnu roku 2018 a pobýval v uprchlickém táboře se svou manželkou a dítětem. Policie Syřana zadržela, když zasahovala v táboře kvůli rvačce, a obvinila ho z členství v teroristické skupině a vraždy.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Ilustrační foto. Běženci u vesnice Skala Sikamias

Článek

Podle policie zadržený vystupuje na propagačním videu Islámského státu z roku 2014. Vyšetřovatelé zajistili digitální stopy, které podle nich podezření potvrzují. Při výslechu údajný radikál pravdivost obvinění potvrdil, uvádí agentura AFP.

Podle řecké policie jsou podobná zadržení vzácná. Není jasné, zda muž byl po příchodu do Evropy stále v kontaktu s teroristickými organizacemi, jež působí v Sýrii.

Řecko se nachází na jedné z hlavních migračních tras do Evropy. Letos se ale počet příchozích migrantů do země výrazně snížil. Podle agentury AFP za to mohou opatření proti koronaviru a posílení kontroly na řecko-tureckých hranicích, kde působí vedle řeckých stráží také evropská pohraniční agentura Frontex.

Reklama

Výběr článků

Načítám