Hlavní obsah

Dva Češi se při túře v Rakousku zřítili ze svahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Během horské túry v rakouském pohoří Rax se v neděli zranili dva turisté z Česka. Třiadvacetiletý muž utrpěl při pádu vážná zranění a do nemocnice jej musel přepravit vrtulník. Informovala o tom v pondělí agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Rakouské pohoří Rax.

Článek

Podle ní se Češi vydali do hor bez potřebného vybavení, na nohy si vzali jen lehkou turistickou obuv.

Dvojice českých turistů – 24letá žena a o rok mladší muž – se v neděli vydala na výstup z průsmyku Preiner Gscheid k vrcholu Heukuppe, který leží ve výšce 2007 metrů nad mořem. Během cesty ale oba uklouzli na zledovatělém povrchu a zřítili se ze svahu dolů. Žena se asi po 50 metrech zachytila na skalní římse, muž skončil o 300 metrů níže v zasněženém horském žlabu.

Dvouletý chlapec umrzl v Rakousku. V pyžamu šel hledat rodiče

Evropa

Češka pomocí mobilního telefonu zavolala o pomoc. Těžce zraněného turistu museli vyprostit záchranáři s vrtulníkem, ženu transportovala do údolí horská služba.

Alpské pohoří Rax leží asi 70 kilometrů jihozápadně od Vídně a je hojně navštěvované. Oblíbené je například tamní horské středisko Semmering.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám