Hlavní obsah

Převaděč na maďarsko-rakouské hranici střílel po vojácích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U rakouské obce Eberau na hranicích s Maďarskem se v pondělí střílelo. Převaděč pálil na rakouské vojáky. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, převaděč uprchl na území Maďarska.

Foto: Maďarská policie

Zadržení převaděče

Článek

Dodávka s dvanácti ilegálními migranty projela přes polní cestu maďarsko-rakouskou hranici. Na rakouské straně byl zatčen jeden z převaděčů, který měl moldavské občanství. Dvanáct ilegálních migrantů požádalo v Rakousku o azyl.

Druhý z převaděčů začal po rakouských vojácích střílet a pak uprchl zpět na území Maďarska. „Převaděč se ukryl v bývalých kasárnách v obci Szentpéterfa. Kasárna obklíčili příslušníci protiteroristické jednotky TEK,“ uvedla agentura MTI.

Maďarská policie střílela po převaděči, ve voze měl 30 migrantů

Evropa

Do této napjaté situace dorazil k hranicím další moldavský převaděč, který ukrýval v automobilu 14 ilegálních migrantů ze Sýrie. „Všichni byli zadrženi maďarskými policisty,“ uvedl web blikk.hu.

Podobný incident se na rakousko-maďarské hranici stal začátkem ledna. Maďarští policisté tehdy stříleli po kamionu, který nezastavil na hraniční kontrole. Rakouská policie pak zadržela egyptského řidiče a 30 ilegálních migrantů převážených v kamionu.

Reklama

Výběr článků

Načítám