Hlavní obsah

Maďarská policie střílela po převaděči, ve voze měl 30 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Na maďarsko-rakouské hranici u obce Harka policisté ve čtvrtek stříleli po dodávce, když její řidič nezastavil silniční kontrole. Navzdory střelbě vůz přejel do Rakouska, kde poškozené auto zastavilo. V něm policie objevila 30 ilegálních migrantů.

Foto: Police.hu

Dodávka, ve které převáželi migranty z Maďarska do Rakouska.

Článek

Jak informoval web police.hu, dodávka se blížila k hranicím velkou rychlostí a na výzvy policejní hlídky k zastavení řidič nereagoval. Řidič dodávky nasměroval vůz na policisty a ti museli uskočit. „Policista v poslední chvíli uskočil před rychle jedoucím vozem a jeho kolega začal střílet. Řidič ještě projel do Rakouska, ale po několika stovkách metrů musel s poškozeným vozem zastavit,“ uvedla maďarská policie.

Rakouská policie poté zadržela řidiče, který byl občanem Egypta, a třicet ilegálních migrantů. Převaděči hrozí jeden až pět let odnětí svobody, ve výjimečných případech až patnáct let.

Těsně před průjezdem dodávky maďarští policisté zaznamenali příjezd osobního vozu s litevským evidenčním číslem. Posádka osobního vozu měla na místě podle webu police.hu pravděpodobně zjistit, jaká je situace na hranicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám