Hlavní obsah

Přecházíme do protiútoků, oznámila Ukrajina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj během brífinku se šéfem amerického Sboru náčelníků štábu Markem Milleym uvedl, že Ukrajina přešla do protiútoku ve směrech na Izjum a Charkov.

Foto: Profimedia.cz

Vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj

Článek

Zalužnyj o brífinku s Milleym informoval na sociální síti Telegram. Uvedl, že Rusko své záměry přesunulo více do Luhanské oblasti, zejména do okolí měst Popasna, Kreminna a Torske, kde pokračují tvrdé boje.

„Svého amerického kolegu jsem také informoval o našich protiútocích směrem na Charkov a Izjum,“ dodal.

Hlavním cílem Ruska se podle Zalužného staly logistické trasy pro poskytování vojenské a technické pomoci Ukrajině. Rusko k tomu využívá řízené střely, a proto je klíčové, aby Západ poskytl Ukrajině několik raketových systémů, jako jsou M142 Himars či M270 MLRS, uvedl dále Zalužnyj.

Schůzka Putina a Zelenského už byla na spadnutí

Evropa

„Jsem vděčný našim partnerům. Úspěšně řešíme všechny výzvy spojené se získáváním nových zbraní a vybavení díky spolupráci a podpoře na všech úrovních. Naše armáda se intenzivně učí používat a udržovat zbraně NATO, ale také sdílí své zkušenosti s partnery,“ stojí v textu Zalužného na Telegramu.

Foto: Novinky

 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám