Hlavní obsah

Policie zatkla v souvislosti s útokem ve Francii třetího Súdánce

Francouzská policie zadržela již třetího Súdánce v souvislosti s útokem ve městě Romans-sur-Isère, který se stal v sobotu ráno. Zatčeným je spolubydlící muže súdánského původu narozeného v roce 1987, který byl jako hlavní podezřelý zadržen na místě činu, napsala agentura AFP.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Francouzští policisté

Článek

Policie vyslýchala v sobotu večer „mladého Súdánce”, který bydlel s domnělým pachatelem v jedné domácnosti. Již předtím předvedla také dalšího muže původem ze Súdánu, který byl podle prokuratury známým podezřelého.

Utečenec ze Súdánu Abdulláh Ahmad-Osman napadl nožem několik lidí na ulici, v trafice, řeznictví a pekařství. Dva lidé zemřeli, další dva jsou na jednotce intenzivní péče, ale mimo ohrožení života. Jeden další je nadále v nemocnici, dva už byli propuštěni do domácího ošetřování.

Žadatel o azyl zaútočil ve Francii nožem. Dva mrtví, sedm zraněných

Evropa

Údajný pachatel získal v červnu roku 2017 status uprchlíka a v červenci téhož roku desetileté povolení k pobytu. Do hledáčku policie či tajných služeb se před sobotním útokem nedostal. Úřady incident prošetřují jako teroristický čin.

Zdroj obeznámený s vyšetřováním agentuře AFP sdělil, že si podezřelý z incidentu údajně nic nevybavuje. Jeho výslech byl odložen, protože byl po zatčení silně rozrušený. Během neděle měl podstoupit psychiatrické vyšetření.

Protiteroristická prokuratura v prohlášení uvedla, že při domovní prohlídce u údajného pachatele policie nalezla ručně psané texty, které se týkaly i náboženství a v nichž si muž stěžoval na život v zemi bezvěrců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám