Hlavní obsah

Policejní psovod, který nechal v letadle výbušninu, byl degradován

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Snížením hodnosti, která automaticky znamená i finanční ztrátu, byl potrestán policejní psovod, který v lednu nechal výbušninu v letadle směřujícím z Popradu do Dublinu. Televizi Markíza to v pátek potvrdil mluvčí slovenského ministerstva Erik Tomáš. „Odpovědnost dalších osob je zatím ve fáze prověřování,“ dodal mluvčí.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ministerstva vnitra je trest pro policistu dostatečný. „Policista se snažil řešit celou záležitost přímo na letišti,“ uvedl Tomáš. Policista si uvědomil, že výbušninu, kterou použil při výcviku psa, nechal v letadle a upozornil na to řídící věž popradského letiště. Ta však informoval pilota, že se jedná o neškodný pachový vzorek. Pilot po tomto ujištění odletěl do Dublinu.

Výbušnina se zachytila na zavazadle slovenského elektrikáře, který pracuje v Dublinu. Irská policie Slováka na několik hodin zadržela. Z důvodu pochybení odstoupil z funkce šéf slovenské hraniční a cizinecké policie Tibor Mako.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám