Hlavní obsah

Po zásahu v Saint-Denis našli další tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Při středečním protiteroristickém zásahu francouzské policie na pařížském předměstí Saint-Denis zemřeli tři lidé. Agentura AFP uvedla s odkazem na vyšetřovatele, že na místě bylo objeveno tělo ženy. Dosud úřady informovaly o dvou mrtvých včetně údajného strůjce atentátů.

Foto: ČTK/AP

Kriminalisté na místě činu

Článek

To, že jde o tělo ženy, už policie potvrdila stanici BBC, její identita však zatím známa není.

Policisté si do jednoho z bytů v Saint-Denis ve středu přišli pro strůjce nejkrvavějšího masakru v poválečné historii Francie Abdelhamída Abaaouda.

Zemřeli i strůjce útoků a jeho sestřenice

Toho na místě našli a po intenzivní přestřelce zlikvidovali. Na místě zemřela ještě další teroristka – Abaaoudova sestřenice Hasna Aitboulahcenová, která se v bytě odpálila, zabila však jen sebe.

Abdelhamíd Abaaoud minulý týden zosnoval šest útoků tří skupin džihádistů, při nichž zemřelo 129 lidí a 352 dalších utrpělo zranění.

Kromě dopadení strůjce útoků se během razie na pařížském předměstí podařilo zabránit plánovanému útoku v pařížské obchodní čtvrti Le Defense a zadržet sedm teroristů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám