Hlavní obsah

Nikdo nedezertuje, popírá Ukrajina ruskou propagandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajina popírá tvrzení ruských médií odkazujících se na zpravodajské zdroje o tom, že ukrajinští vojáci opouštějí své pozice či snad dokonce dezertují. Podle poradce prezidenta Volodymyra Zelenského Oleksije Arestovyče se jedná jen o ruskou propagandu.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Vojenské auto v Luhanské oblasti

Článek

Ruská agentura TASS například ve čtvrtek s odkazem na ministerstvo obrany uvedla, že ukrajinští vojáci své pozice opouštějí a odhazují zbraně. Některá ruská média pak informovala dokonce o dezerci ukrajinských vojáků.

Válečný zločin. Rusové v Charkově použili proti sídlišti neřízené rakety

Evropa

„Naši vojáci na hranicích prokazují neuvěřitelnou odvahu, která je nadále vysoká. Ruské zprávy o dezerci jsou lživé,” uvedl Arestovyč.

Prezidentův poradce dodal, že v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu bylo zabito už nejméně deset civilistů. Přesnější čísla úřady zjišťují.

Foto: Novinky

Zaznamenané incidenty na Ukrajině.

Z vojenského hlediska je situace podle Arestovyče nejlepší v oblasti Luhanského regionu, kde se Ukrajincům podařilo odrazit ruský útok na město Sčastia a současně zničit část ruského vojenského vybavení.

Očima Saši Mitrofanova: Na Ukrajině se bojuje také za Prahu

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám