Hlavní obsah

Nepokutujte lékaře, vezmou vás přednostně, nabádal šéf policie v Maďarsku podřízené

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Policejní velitel východomaďarského města Karcag Zoltán Teleki žádal své podřízené, aby nepokutovali lékaře místní nemocnice, aby se všichni policisté ve městě dostali přednostně na vyšetření. Po odhalení skandálu se Teleki vzdal funkce s platností od 15. srpna 2019.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Případ řeší maďarská policie.

Článek

Televize RTL Klub zveřejnila jedenáctiminutový záznam telefonického rozhovoru velitele se svým podřízeným. „Každému z vás mohu vyjednat přednostní vyšetření u lékaře, ale když jim budeme udělovat pokuty nebo oznamovat jejich přestupky, jak jim pak mám zavolat? Musíte si zjistit předem, komu vůz patří,“ argumentoval Teleki.

Podřízený se bránil tím, že podle jména řidiče nemůže vědět, zda se jedná o lékaře, či nikoliv. „Chci, abyste přistupovali k těmto věcem diferencovaně. Počkejte chvíli a zjistěte, komu vůz patří,“ zdůraznil velitel.

Ředitelka parkuje na invalidech

Teleki například žádal, aby neudělovali pokutu ředitelce místní nemocnice Erzsébet Nagyové, i když parkuje na místě pro invalidy. „Paní ředitelka je po operaci kolen a má nárok parkovat na místě pro invalidy. Je však od rána do večera v nemocnici a nemá čas si obstarat nálepku na auto,“ tvrdil velitel.

Svému podřízenému pak opětovně vysvětlil, že pokud bude potřebovat pomoc lékařů on nebo členové jeho rodiny, po udělení pokuty ředitelce nemocnice bude těžké domluvit přednostní vyšetření. „Rozumím,“ odpověděl na nahrávce podřízený policista.

Server index.hu k tomu poznamenal, že ředitelka nemocnice je členkou městského zastupitelstva za vládní stranu FIDESZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám