Hlavní obsah

Německo bude očkovat třetí dávkou a podpoří vakcinaci dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Senioři a ohrožené skupiny dostanou v Německu třetí dávku vakcíny proti koronaviru. Současně se začne s masivním očkováním dětí od 12 let, napsal server deníku Bild s odvoláním na vyjádření tamějšího ministra zdravotnictví Jense Spahna (CSU).

Foto: DPA/David Young , ČTK

Pediatrička v Německu očkuje chlapce vakcínou Comirnaty od Pfizer/BioNTech.

Článek

Každý, kdo chce získat vakcínu, ji během léta může dostat, uvedl německý ministr zdravotnictví.

„Máme dostatek vakcín pro všechny věkové skupiny. Dvanácti až sedmnáctileté děti, které se rozhodnou očkovat, ochrání nejen sebe, ale i ostatní,“ uvedl s tím, že od září by měly být přeočkovány zvláště zranitelné skupiny, aby byly v zimě co nejlépe chráněny.

Pondělní dohoda byla podle bavorského ministra zdravotnictví Klause Holetschka jednomyslná.

Maďaři se mohou jako první v Evropě registrovat na třetí dávku vakcíny

Evropa

Německá média ale zdůrazňují, že rozhodnutí ministrů jde proti doporučení německé Stálé očkovací komise (Stiko). Ta již v červnu uvedla, že upřednostňuje imunizovat děti a mladistvé ve věku 12 až 17 let jen tehdy, pokud mají zdravotní problémy.

Doporučení Stiko není závazné, vláda se ale radami komise doposud během pandemie řídila. V Evropské unii, a tedy i v Německu, jsou pro děti od 12 let schváleny preparáty společností Pfizer/BioNTech a Moderna.

Reklama

Výběr článků

Načítám