Hlavní obsah

Německá SPD bude hlasovat o vyloučení Schrödera. Ten nedorazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednání o svém vyloučení ze sociální demokracie (SPD) 15. června Gerhard Schröder (78), v letech 1998 až 2005 německý kancléř a 1999 až 2004 předseda SPD, nebude pří­tomen.

Foto: Nietfeld Kay, ČTK

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder

Článek

„Rozhodl se, že do stranické centrály v Hannoveru nedorazí,“ napsal s odvoláním na zdroje ve Schröderově okolí týdeník Der Spiegel. Nenechá se ani právně zastupovat, ale na průběh se těší, sdělil dále časopis.

Od počátku ruské invaze na Ukrajinu se objevilo více než dvacet návrhů z místních, okresních a krajských stranických organizací na vyobcování exkancléře kvůli jeho obchodním a podnikatelským vazbám na Rusko založeným na přátelství s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Schröder se už dvou postů v ruských firmách vzdal.

Vytočená SPD: Schröder je ostudou Německa, vyhoďte ho

Evropa

Smírčí komise přijala 16 návrhů, zbytek neprošel převážně z formálních důvodů. Zda dopadnou příznivě, je sporné. „To, že je někdo pobouřen, nestačí,“ řekl Heiger Scholz, šéf komise.

Reklama

Výběr článků

Načítám