Hlavní obsah

Němec pašoval z Kaliningradu pijavice, chytli ho polští celníci

– Olsztyn

Celníci na polsko-ruské hranici zadrželi Němce, který v obytném voze pašoval z ruské Kaliningradské oblasti stovku chráněných pijavic. Tito živočichové z kmene kroužkovců místo v Německu skončili v zoologické zahradě ve východopolském městě Zamość, uvedla zpravodajská televize TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celníci z polského Olsztyna neobvyklý kontraband našli během kontroly toalety ve vozidle ve sklenici přikryté dekou. "Po přepočítání a předběžné expertize se ukázalo, že jde o sto pijavek lékařských," uvedl mluvčí olsztynských celníků Ryszard Chudy. Němec vysvětloval, že pijavky koupil pro vlastní potřebu v jedné z kaliningradských lékáren. Nicméně jejich převozem porušil polský zákon o ochraně přírody.

Chudy uvedl, že v případech, kdy celníci odhalí pašovaná zvířata, snaží se pro ně najít místo, kde by mohla zůstat. Podotkl, že tentokrát to bylo poněkud obtížné, pijavek se nikdo ujmout nechtěl. Nakonec je kurýr odvezl do zoo v Zamośči.

Pijavky lékařské se dříve používaly při léčbě různých, zejména krevních onemocnění, v současnosti si je nechávají přisát vyznavači alternativní medicíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám