Hlavní obsah

Němci překvalifikovali obvinění riskantně předjíždějícího Čecha

Pasov

Český řidič kamionu se při hazardním předjížděcím manévru v Bavorsku letos v lednu nedopustil pokusu o vraždu, z něhož ho původně obvinilo státní zastupitelství. Soud v Pasově, na jehož vyjádření upozornila Česká televize, informoval, že Čech se bude místo toho v soudním procesu zodpovídat z úmyslného ohrožení bezpečnosti silničního provozu.

Foto: Mr.GermanTruck

Předjíždějící kamion.

Článek

Řidiči Jaroslavu Novotnému, jemuž bylo v době činu 52 let, hrozí nyní až čtyři roky vězení. Za pokus o vraždu mu hrozil mnohem vyšší trest, soud ale nemá žádný důkaz, že muž měl v úmyslu někoho zabít.

Novotný počátkem roku v Německu nebezpečně předjížděl a ohrozil autobus, Česko ho vydalo ke stíhání do Německa.

Zemský soud v Pasově podle serveru bavorského rozhlasu BR.de ve středu sdělil, že Čech nebude souzen za pokus o vraždu za to, že na spolkové silnici B12 u města Freyung v německo-českém pohraničí několikrát nebezpečně předjížděl, čímž ohrožoval životy ostatních.

Soud oznámil, že Čech je místo toho obžalován z úmyslného ohrožení bezpečnosti silničního provozu. Předjížděcí manévr sice podle soudu byl nanejvýš nebezpečný a pro ostatní účastníky silničního provozu mohl skončit smrtí, důkaz pro to, že chtěl zabíjet, ale není.

Reklama

Výběr článků

Načítám