Hlavní obsah

Navalnyj dostal pokutu za pomluvení moskevského radního

Moskva

Ruský soud uložil podle AFP za pomluvení moskevského zastupitele opozičnímu vůdci Alexeji Navalnému pokutu ve výši 300 tisíc rublů (167 tisíc Kč). Za mříže ale nepůjde, ačkoli je v současné době v režimu domácího vězení a zároveň si odpykává pětiletý trest s podmínečným odkladem.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský vůdce opozice Alexej Navalnyj přichází k moskevskému soudu.

Článek

Aktuální verdikt se týká kauzy moskevského zastupitele Alexeje Lisovenka, toho zpráva na Navalného Twitteru označila za člověka závislého na drogách. Navalnyj, který nesmí používat internet, tvrdil, že komentář nenapsal, neboť podmínky předchozího trestu dodržuje. Také řekl, že jeho twitterový účet spravuje fond pro boj s korupcí.

Na konci února soud uložil Navalnému dvouměsíční domácí vězení za to, že porušil pravidla vyšetřování případu údajného finančního podvodu, která mu zakazují opustit Moskvu. Mimo jiné nyní nesmí používat internet a být v kontaktu s médii.[celá zpráva]

Kvůli zmíněnému podmínečnému trestu se tento kritik prezidenta Vladimira Putina a vůdce protikremelských protestů z minulých let nesmí v roce 2018 zúčastnit prezidentských voleb. Navalnyj všechny tresty označuje za snahu umlčet jej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám