Hlavní obsah

Na italský ostrov Lampedusa dorazila na Vánoce stovka migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Na italský ostrov Lampedusa dorazila v sobotu stovka migrantů, které zachránila pobřežní stráž z člunu, jenž ztroskotal u pobřeží kvůli rozbouřenému moři. Informovala o tom agentura APA. Všichni zachránění lidé putovali do uprchlického centra na ostrově, kde absolvují povinné testy na koronavirus.

Foto: Hannah Wallace Bowman, ČTK/AP

Migranti na hladině Středozemního moře (ilustrační foto)

Článek

Do Itálie letos dorazilo přes Středozemní moře už více než 34 000 migrantů. Je to třikrát tolik než v předchozím roce, kdy úřady zaznamenaly něco přes 11 000 migrantů.

Itálie v roce 2018 podstatně zpřísnila svou migrační politiku poté, co ve vládě zasedl jako ministr vnitra šéf protiimigrační strany Liga Matteo Salvini. Ten mimo jiné uzavřel italské přístavy záchranným plavidlům neziskových organizací a zavedl přísné pokuty pro posádky lodí, které by nařízení porušily.

Loni Salvini po odchodu Ligy z vládní koalice jako ministr vnitra skončil a následovala změna přístupu k záchranným misím na moři. Tento měsíc zmírnění migračního zákona a podstatné snížení pokut pro záchranná plavidla schválil italský parlament.

Z Turecka načerno do Itálie: odysea stojí šest tisíc eur

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám