Hlavní obsah

Muž, kterého policisté zastřelili po útoku v Barceloně, neměl s atentátem nic společného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Muž, kterého španělští policisté ve čtvrtek zastřelili, když po útoku v Barceloně nezastavil na policejním kontrolním stanovišti, zranil policistu a ujížděl dál, neměl s atentátem nic společného. Řekl to šéf katalánské policie Josep Lluís Trapero.

Foto: Stringer, Reuters

Policisté hlídají uzavřenou třídu La Rambla v Barceloně po útoku dodávkou, který si vyžádal nejméně 13 obětí.

Článek

O zastřelení jednoho z podezřelých informovala španělská média ve čtvrtek večer. Policisté muže zastřelili v obci Sant Just Desvern zhruba 10 kilometrů od Barcelony poté, co ho pronásledovali z centra města po třídě Diagonal. Muž nezastavil na výzvu policistů na kontrolním stanovišti a jednomu z nich zlomil stehenní kost. [celá zpráva]

„Slyšel jsem nějaké výkřiky, myslel jsem si, že je to rvačka, a šel jsem na balkón,” řekl listu La Vanguardia svědek z domu, před kterým byl ujíždějící muž zastřelen. „Byla tam spousta policistů a všichni křičeli na toho muže ve voze 'ruce vzhůru!',” popsal s tím, že pak se začaly otevírat dveře vozidla, zazněly dva výstřely a řidič byl mrtev.

Pozdě v noci pak Trapero na tiskové konferenci oznámil, že policie zadržela v souvislosti s útokem v Barceloně dva muže, ale ani jeden z nich nebyl řidičem pronajaté dodávky, která najela do davu lidí na rušné turistické třídě La Rambla a zabila nejméně 13 lidí a kolem stovky zranila. Zároveň přitom prohlásil, že pronásledovaný muž španělské národnosti zabitý v Sant Just Desvern nemá s útokem nic společného.

Související témata:

Výběr článků

Načítám