Hlavní obsah

Mladíci v Norimberku shodili kamarády pod přijíždějící vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norimberk

Nával zlosti, jehož důsledky nikdo nedomyslel, nebo úkladná vražda? To nyní řeší speciální tým německých kriminalistů při vyšetřování případu, který se stal po sobotní půlnoci na zastávce vlaku S-Bahn Frankenstadion v Norimberku, napsal server týdeníku Focus. Tři šestnáctileté chlapce shodili z nástupiště pod projíždějící vlak. Dva zemřeli, jeden se zachránil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skupina teenagerů se vracela z oslavy a čekala na vlak. Vznikl mezi nimi spor, který vygradoval tak, že dva starší strčili do třech mladších a ti spadli do kolejí pod projíždějící vlak. Zachránit se podařilo pouze jednomu, který se z místa dostal včas. Ostatní dva chlapci zahynuli.

Kriminalisté prošetřují, zda mladíci chlapce natlačili do kolejiště, nebo do nich strčili a oni následně ztratili rovnováhu a spadli. „Jak to přesně bylo, musí ukázat vyšetřování,“ uvedl policejní mluvčí Wolfgang Prehl.

Ještě v noci po tragédii kriminalisté vyslechli první svědky. Prozatímní výsledky vyšetřování naznačují, že šlo o maličkost, která vedla k hádce mezi pěti mladými lidmi, uvedl mluvčí. V neděli ráno byl zadržen první podezřelý. A v průběhu neděle se zjistila totožnost druhého 17letého mladíka. Později policisté nalezli i chlapce, kterému se podařilo před vlakem uniknout.

Reklama

Výběr článků

Načítám