Hlavní obsah

Slovenský ministr Mičovský končí, nekončí, ale přece jen končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Demise slovenského ministra zemědělství Jána Mičovského (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) se změnila ve frašku. Před dvěma týdny podal ministr demisi, aby ji v pondělí stáhl, ale to ještě netušil, že o jeho definitivním odchodu se už v té chvíli rozhoduje v Prezidentském paláci.

Foto: Profimedia.cz

Ján Mičovský

Článek

Šestašedesátiletý Mičovský podal demisi po obvinění z korupce bývalé šéfky Slovenského pozemkového fondu Gabriely Bartošové, kterou sám do funkce navrhl. Bartošová skončila ve vazbě. „Byla by ostuda být součástí protikorupčního hnutí a zároveň uhnout v takovéto situaci,“ řekl tehdy Mičovský.

V pondělí ale všechny šokoval, když na tiskové konferenci oznámil, že svou demisi stahuje. Argumentoval tím, že mu přišlo množství podpůrných reakcí, aby neutíkal z boje. „Rozhodl jsem se učinit tento krok, který mi na politické kráse nepřidá,“ uvedl. Nepřidal a jeho vyjádření vyznělo navíc tragikomicky, protože v té chvíli se už o jeho odchodu z funkce rozhodlo na jiném místě.

Slovenský ministr zemědělství končí ve vládě

Evropa

Premiér Eduard Heger (OLaNO) navštívil v bratislavském Prezidentském paláci Zuzanu Čaputovou a shodli se, že Mičovského v úterý nahradí jednapadesátiletý Samuel Vlčan, který do loňského července dělal Mičovskému náměstka.

Opoziční strana Hlas-sociální demokracie označila současné dění za frašku. „Mičovský udělal ze sebe nesvéprávnou a směšnou figurku, když se stal dalším symbolem totálního chaosu a cirkusu v podání vládní koalice,“ uvedla strana expremiéra Petra Pellegriniho ve svém prohlášení.

Slováci žádají v petici předčasné volby

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám