Hlavní obsah

Malajsijské letadlo vezlo mrtvé cestující, prohlásil vůdce separatistů. Sám si ale není jistý

Mnozí cestující osudného malajsijského letadla, které ve čtvrtek po zásahu raketou dopadlo na povstalecké území na východě Ukrajiny, byli před katastrofou už několik dní po smrti. Taková je verze tragických událostí v podání „ministra obrany” samozvané Doněcké lidové republiky Igora Girkina-Strelkova. Sám prý ale za její správnost neručí.

Foto: Dmitry Lovetsky, ČTK/AP

Obyvatelé vesnice Hrabove, u které se zřítil malajsijský Boeing 777.

Článek

"Podle lidí, kteří sbírali mrtvá těla, nebyla značná část z nich čerstvá," svěřil se v pátek hlavní stratég proruských radikálů zpravodajskému webu Russkaja vesna (Ruské jaro), který straní povstalcům.

"Ti lidé umřeli před několika dny. Za věrohodnost té informace neručím, je samozřejmě třeba provést lékařskou expertízu," dodal Strelkov, který je podle ukrajinských i ruských médií plukovníkem ruské vojenské rozvědky GRU.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky Boeingu 777 jsou rozeseté na ploše patnácti kilometrůVideo: Reuters

Podle Strelkova bylo v letadle objeveno velké množství léčiv a krevních derivátů, což je neobvyklé. "Podle očitých svědků byla mnohá těla bez krve, jako by krev tělo opustila dlouho před katastrofou. Místní také upozorňovali na značný zápach, počasí přitom nebylo nijak zvlášť teplé," řekl Strelkov. Dalším argumentem podle něj je, že "ukrajinské úřady jsou schopny jakékoli podlosti".

Piloti byli podle Strelkova určitě živí, protože kabina prý byla po dopadu na zem zalitá jejich krví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám