Hlavní obsah

Ukrajina zveřejnila záznam údajného rozhovoru separatistů po sestřelení boeingu

Ukrajinská tajná služba SBU zveřejnila záznam údajných rozhovorů mezi povstaleckými veliteli, údajným ruským agentem a důstojníkem ruské armádní rozvědky GRU. Z konverzace má podle SBU vyplývat odpovědnost povstalců za sestřelení malajsijského Boeingu 777 na východě země. Proruští separatisté si letadlo údajně spletli s armádním letounem.

Údajná komunikace o sestřelení malajsijského letadla

 
Článek

Podle záznamu má sestřelení letounu na svědomí skupina kozáků z černuchinského stanoviště, vedená Igorem „Besem“ Bezlerem, dále zvaným jako Démon. Letadlo mělo být sestřeleno pomocí raket „země-vzduch“ Buk - M1.

O zásahu boeingu 777 letícího z Amsterodamu do Kuala Lumpuru měl Igor Bezler informovat krátce po události Vasilije Geraina, z ředitelství zpravodajského generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Letadlo bylo právě sestřeleno, dopadlo kousek od Enakieva.“ „Piloti, kde jsou piloti?“ „Náš člověk šel hledat a fotografovat sestřelené letadlo. Doutná.“

BEZ KOMENTÁŘE: Pád malajsijského letadla

Samotní aktéři útoku žili v domnění, že sestřelili ukrajinské nákladní letadlo AN-26, po bližším ohledání pak zjistili svůj omyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Raketový systém Buk-M1

„V televizi říkají, že to mělo být ukrajinské nákladní letadlo AN-26, ale je na něm logo Malaysian Airlines. Co dělalo nad ukrajinským územím?“ „Myslel jsem, že shazují špióny. Proč ku**a letěli tudy, když tu probíhá válka?“

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Boeing 777 malajsijských aerolinií se zřítil nedaleko ukrajinské vesnice Hrabove.

Boeing 777 malajsijských aerolinií byl sestřelen ve čtvrtek odpoledne nad východní Ukrajinou. Jeho trosky dopadly u vesnice Hrabove. Na palubě zemřelo všech 298 lidí. Z útoku se navzájem obviňují separatisté a ukrajinská armáda.

Reklama

Výběr článků

Načítám