Hlavní obsah

Macron zažaloval novináře, který fotil jeho dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Emmanuel Macron zažaloval fotografa, který překážel prezidentské autokoloně a údajně pronikl na místo Macronovy letní dovolené. Oznámil to v úterý v Paříži prezidentský úřad. Macron tráví volno s manželkou Brigitte v Marseille na jihu země a na rozdíl od svých předchůdců se médiím snaží vyhnout.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Emmanuel a Brigitte Macronovi

Článek

Žalobu podal prezident v neděli, uvedla agentura AFP. Bulvární fotograf podle ní porušil prezidentovo právo na soukromí a neoprávněně pronikl na soukromý pozemek. Když ho ochranka spatřila v zahradě Macronova dočasného příbytku, byl muž zadržen. Už v sobotu ho policisté vykázali od prezidentské autokolony, které novinář překážel se svým motocyklem.

Macron odpočívá v marseilleském privátním letovisku, ukryt za vysokou zdí opatřenou bezpečnostními kamerami. Novinářům se snaží vyhnout a místo dovolené udržoval v tajnosti, než ho o víkendu vyzradil týdeník Le Journal du Dimanche.

Jeho prezidentští předchůdci se přitom kontaktu s médii nevyhýbali. François Hollande dokonce během své první dovolené v úřadu zval žurnalisty na společné procházky, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám