Hlavní obsah

Lidé v okupovaném Kupjansku se nevzdávají, dav civilistů se vrhl na ruské auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kupjansk

Dav rozzuřených civilistů s ukrajinskými vlajkami se v úterý v Kupjansku v Charkovské oblasti vrhl na auto patřící ruské armádě. Tomu se nakonec podařilo projet, i přes to, že jeden z mužů se dostal až na kapotu vozidla.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Kupjansku napadli ruské auto

 
Článek

Videa z okupovaného Kupjansku, který leží zhruba 120 kilometrů jihovýchodně od Charkova, se v úterý objevila na sociálních sítích. Na některých záběrech je vidět tank a hlídkující ruští vojáci. Obyvatelé na vojáky slovně pokřikují a volají, že ulice a město jsou jejich.

V jiné části města pak rozzuřený dav na ruské auto dokonce zaútočil. Několik desítek lidí, z nichž mnozí měli v rukou ukrajinské vlajky, se snažilo zabránit průjezdu ruského automobilu. To se jim však nepovedlo. Několik lidí včetně muže, který se snažil rozbít čelní sklo, skončilo na zemi.

Podle dostupných záběrů, které na sociálních sítích zveřejnila například TV Nexta, ruští vojáci varovně střílí do vzduchu a civilisty rozhání slzným plynem. Občané Kupjansku přesto blokují silnice vlastními těly. Před radnicí vyvěsili lidé ukrajinskou vlajku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám