Hlavní obsah

Kdybych chtěl, mohlo být obětí více, řekl Abdeslam bratrovi. Sebevražedný útok si rozmyslel

Jediný přeživší podezřelý z teroristických útoků v Paříži Salah Abdeslam údajně svému bratrovi při jeho návštěvě belgické vazební věznice řekl, že si sebevražedný útok rozmyslel. Dosud se spekulovalo, že mu selhala vesta s výbušninami. Slova Mohammeda Abdeslama v pátek citovala francouzská stanice BFMTV.

Foto: BFMTV, Reuters

Salah Abdeslam na záběru kamery z čerpací stanice na zpáteční cestě z Paříže do Bruselu

Článek

„Kdybych chtěl, mohlo být obětí více,“ citoval svého bratra Mohammed Abdeslam. „Naštěstí jsem to neudělal,“ pokračoval Salah. Podle vyšetřování měl být jedním ze sebevražedných atentátníků u stadionu Stade de France.

Šestadvacetiletý Salah Abdeslam je považován za jediného přeživšího ze skupiny teroristů, která má na svědomí teroristický útok ve francouzské metropoli z 13. listopadu 2015. Při masakru zemřelo v důsledku střelby a výbuchů sebevražedných atentátníků 130 lidí.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Abdeslam byl zatčen 18. března v bruselské čtvrti Molenbeek a má být vydán do Francie. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odvádí Salaha AbdeslamaVideo: Reuters

Čtyři dny po jeho zadržení stihla belgické město vlna útoků v metru a na letišti. Zahynula při nich další třicítka lidí.

Související téma:

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam

Abdeslam podle deníku The Guardian řekl svému bratrovi, že chce spolupracovat s vyšetřovateli, ale jakýkoli podíl na útocích v Bruselu odmítl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám