Hlavní obsah

Jeho tělo bylo rozcupováno kulkami a šrapnelem. Francouzi potvrdili smrt strůjce pařížského masakru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Strůjce teroru v Paříži Abdelhamíd Abaaoud byl zabit během středeční razie proti islamistům na předměstí Saint-Denis. Předchozí informaci listu The Washington Post ve čtvrtek potvrdila francouzská prokuratura.

Foto: ČTK/AP

Abdelhamid Abaaoud

Článek

Policie bezprostředně po akci potvrdila, že byl zabit jeden člověk a jedna žena se odpálila. Později vyšlo najevo, že dotyčnou byla Abaaoudova sestřenice Hasna Aitboulahcenová. Smrt Abaaouda měly už ve středu potvrdit forenzní rozbory. [celá zpráva]

Pařížská prokuratura ve čtvrtek potvrdila, že Abaaoudovo tělo bylo nalezeno v domě v Saint-Denis. Jeho totožnost byla určena podle kožních vzorků a otisků prstů. Jeho tělo bylo podle serveru BBC rozcupováno kulkami a šrapnelem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil střelbu a zadržení podezřelých při zásahu v Saint DenisVideo: Reuters

Osmadvacetiletého syna marockých přistěhovalců v Belgii Abaaouda vyšetřovatelé viní nejen ze zorganizování pařížského teroru, ale i z dalších útoků z dřívějška včetně pokusu o přepadení rychlovlaku z Amsterdamu do Paříže letos v létě. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hledejte hrdost v džihádu, vyzval muslimy AbaaoudVideo: Reuters

Abaaoud také bojoval v řadách Islámského státu v Sýrii, kam i verboval dobrovolníky z Evropy. Vyšetřovatelé bezprostředně po útocích v Paříži spekulovali, že by mohl být na Blízkém východě. To se nepotvrdilo.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

V bytě v Saint-Denis policie ve středu ještě zatkla sedm lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám